ازدواج و کار اجباری، واقعیت تکان دهنده کودکان آواره سوری + تصاویر
خانوادههای آواره سوری که در لبنان به سر میبرند، در آستانه فقر هستند و از آنجا که قادر به تامین معاش خود نیستند، مجبورند دست به هر کاری بزنند، از جمله اینکه دختران خود را در ازای دریافت شیربها در سنین پایین مجبور به ازدواج میکنند.
به گزارش ـ مدافعان حرم ـ روزنامه دیلی میل با اشاره به سوء استفاده از کودکان آواره سوری در لبنان نوشت: خانوادههای آواره سوری که قادر به تامین معاش نیستند، دختران خود را در سنین پائین مجبور به ازدواج میکنند، و پسران خردسال را برای کار به کارخانهها و مزارع میفرستند.
خانوادههای آواره سوری که در لبنان به سر میبرند، در آستانه فقر هستند و از آنجا که قادر به تامین معاش خود نیستند، مجبورند دست به هر کاری بزنند، از جمله اینکه دختران خود را در ازای دریافت شیربها در سنین پایین مجبور به ازدواج میکنند.
ازدواج اجباری دختران نوجوان برای امرار معاش، یکی از جنبههای بحران سوءاستفاده از کودکان آواره سوری به شمار میرود. این در حالی است که نهادهای بین المللی مقابله با افزایش قابل توجه تعداد کودکان آواره سوری را که مجبور به کار هستند، در اولویت تلاشهای خود در سال ۲۰۱۶ قرار دادهاند. بسیاری از خانوادههای آواره سوری، کودکان خردسال خود (دست کم شش ساله) را برای کار به کارخانهها و مزارع میفرستند. آوارگان در لبنان اجازه کار قانونی ندارند، و بسیاری از آنها همه پس انداز خود را در طول جنگ داخلی سوریه خرج کردهاند.
یکی از مسئولان بلندپایه یک نهاد امدادرسانی غربی در بیروت، پایتخت لبنان گفت: این خانوادهها کاملاً مستاصل شدهاند و برای اینکه زنده بمانند، حاضرند هر کاری بکنند. زنان یا دختران در ازای پول یا برخورداری از مزایایی همچون دریافت روادید یا مجوز اقامت تن به ازدواج موقت میدهند، اما بعداً با عواقب آن رو به رو میشوند. برخی از آنها میدانند که این ازدواج چند روز بیشتر دوام نمیآورد، برخی توسط خانوادههایشان مجبور به این نوع ازدواج میشوند، و برخی هم اصلاً نمیدانند که همسرشان به زودی آنها را رها خواهد کرد.
بنا بر اعلام نهادهای امدادرسانی، میزان ازدواج در سنین پایین در میان دختران آواره سوری افزایش قابل توجهی یافته است.
شماری زیادی از سوریهایی که از کشورشان فرار کردهاند، همه پس انداز خود را خرج کردهاند. آمار نشان میدهد حدود ۹۰ درصد از یک میلیون و ۲۰۰ هزار آواره سوری که در لبنان زندگی میکنند، بدهی فزایندهای دارند، این در حالی است که میزان کمکهای بشردوستانه به آنها به علت کمبود بودجه کاهش یافته است.
به گفته نهادهای بشردوستانه، این گونه مشکلات اقتصادی است که موجب افزایش معضل کار کودکان سوری شده است و مقابله با این معضل را به اولویت کمیساریای عالی آوارگان سوری تبدیل کرده است.